Så här använder du Camera Raw i Bridge CS5 och Photoshop CS5

Tidigare guidade vi dig till världen för att ta HDR-foton och hur man sammanfogar dem med Photoshop, då visade vi dig hur man simulerar en HDR-effekt. I den här artikeln i Photoshop fotograferar vi en titt på hur du kan göra fantastiska bildändringar med Camera Raw i Bridge CS5. Låt oss hoppa in i det.

Så här använder du Camera Raw i Bridge CS5 och Photoshop CS5 (Screencast)

">

Så här använder du Camera Raw i Bridge CS5 och Photoshop CS5 (steg för steg)

Steg 1 - Importera till Camera Raw

Öppna Bridge och bläddra till platsen för din bild. När du har hittat det, högerklicka på det och välj Öppna i Camera Raw .

Ett nytt fönster visas med din bild till vänster, några verktyg överst och några reglage och inställningar till höger. Du hittar det här gränssnittet enkelt att använda eftersom det liknar gränssnittet för fönstret Merge To HDR Pro . Börja med att trycka på F- tangenten på tangentbordet för att växla till helskärmsläge. Detta är inte nödvändigt men hjälper oss att se mer innehåll och data samtidigt.

Steg 2 - Justera din bild

Överst i fönstret ser du några verktyg du kan använda för att justera bilden. Dra nytta av dessa innan du börjar röra runt med skjutreglagen till höger, men om du behöver dem senare är de fortfarande tillgängliga. Till exempel kan du beskära din bild, precis som skärmdumpen nedan.

Nu kan du börja justera din bild. Börja med den grundläggande fliken som ska vara den aktuella aktiva som standard. Flytta skjutreglagen runt tills bilden uppfyller dina önskemål. Här är ett exempel nedan.

Se det? Med bara några tweaks ser bilden redan ut så bra som originalet. Låt oss C slicka på nästa flik, vilket är fliken Tonkurva . Därifrån kan vi göra några fler tweaks för att få vår bild till perfektion.

När du är klar med Tone Curve, gå vidare till skärpan, varifrån du enkelt kan bli av med luminansstörning och färgstörning.

Det är vanligtvis alla inställningar som jag gör på mina bilder, men du kan titta på de andra flikarna för att se om du kan hitta något annat du vill tweak. När du är klar trycker du bara OK för att bekräfta.

Steg 3 - Spara din bild

Även om det verkar som om ändringarna sparas på bilden när du återvänder till broen kommer de justeringar du just gjort endast att synas med Adobe Bridge och visas inte om de öppnas av andra program som Windows Explorer eller Mac Finder. För att spara dina ändringar, dubbelklicka på din bild för att öppna den i Photoshop. När Camera Raw visas igen väljer du Öppna bild för att få din bild laddad till Photoshop ...

... och tryck sedan på Ctrl + Shift + S på tangentbordet för att spara en kopia av din bild (du kan också ersätta originalet med Ctrl + S ).

Det är allt som finns där. Du är redo att visa dina snygga, nya och förbättrade bilder till vänner och förundra dem med dina Adobe Photoshop-färdigheter än en gång.

Vilken typ av fotografi föredrar du? Berätta för oss i kommentarfältet nedan!