Så här stoppar du Sync Center (Mobsync.exe) från Running in Windows

Har du någonsin undrat vad den lilla gröna och gula ikonen som bor på din aktivitetsfält är eller varför den ens går? Här är en titt på vad det är, vad det gör, och hur man stoppar det från att springa när du startar din Windows-dator.

Vad är Sync Center eller mobsync.exe?

Microsoft Sync Center är en Microsoft-process som ingår i alla moderna versioner av Windows. Det används huvudsakligen för att synkronisera dina filer med mobila enheter över en nätverksplats. Det har också möjlighet att springa i bakgrunden och lagra offline. Det körs till exempel om du har inställt Internet Explorer för att synkronisera sidor för visning offline.

Du kan döda Sync Center-processen efter start i Aktivitetshanteraren under fliken Processer. I Windows 10 ska du se den listad som Microsoft Sync Center som i bilden nedan. I tidigare versioner av Windows, leta efter mobsync.exe och avsluta det.

Stoppa synkroniseringscentret från att köras vid uppstart

Om du inte använder det och inte vill att Sync Center-processen körs under start kan du stoppa det. För att göra det måste du inaktivera funktionen Offline Files. I Windows 10 är det enklaste sättet att göra det på Windows-tangenten på ditt tangentbord och skriv: offline-filer och välj resultatet från början eller tryck på Enter. Eller i tidigare versioner av Windows kan du öppna Kontrollpanelen> Nätverk och Internet> Offlinefiler .

Klicka sedan på knappen Avaktivera offline-filer under fliken Allmänt och klicka på OK.

Du måste göra det irriterande omstart för att slutföra processen med att inaktivera offlinefiler så att du förmodligen inte vill göra det förrän du har lite stillestånd.

Observera att du endast bör inaktivera den här funktionen om du inte använder den. Till exempel, i bilden nedan använde jag den med min Windows Home Server vid en tidpunkt, men sedan den servern är avkopplad, bestämde jag mig för att döda den från att starta. Om du inte är säker på om du behöver köra processen eller inte, om något slutar fungera efter att du inaktiverat det, går du bara tillbaka och stänger offlinefiler på.

Användar du Windows Sync Center eller har du några frågor? Lämna en kommentar nedan eller gå med i vår hjälpforum.