Så här delar du Android Apps med vänner

Ibland är en app så bra att du vill dela den med en vän. Men vad händer om dina vänner inte vet hur man använder Google Play Market eller har appen blockerad av deras operatör? I så fall måste du skicka appen direkt till dem.

Obs! Den här handledningen täcker delning av appar som för närvarande är installerade på din Android-smarttelefon eller -tablet.

Hämta Astro File Manager, en gratis app. Det finns också en pro-version, men du behöver inte den om allt du vill göra är att dela appar.

Fortsätt och starta programmet. När du är på, klicka på knappen Program-säkerhetskopiering. Härifrån ser du en lista över alla appar installerade på din Android-enhet. Kontrollera de appar som du vill skicka och tryck sedan på Backup-knappen.

Gå nu tillbaka till huvudmenyn och upp filhanteraren med knappen Hantera mina filer. App.apk-filkopiorna lagras i sdcard / backups / apps- katalogen.

Håll ned appen du vill dela och tryck sedan på knappen Skicka. Detta låter dig skicka filen via e-post. Efter att ha mottagit .apk-appfilen, måste all din vän göra det, öppna den för att installera den (förutsatt att de har "Tillåt appar från okända källor" aktiverat).

Observera att du också kan använda en annan filhanterare för att få tillgång till fler delningsalternativ än vad Astro File Manager har att erbjuda.

Ha det roligt att dela groovy apps med dina vänner! Och glöm inte att släppa en kommentar nedan om du hittade det här tipset användbart.