Så här ställer du in och hanterar Hitta min iPhone

Om du äger en av Apples favorit mobilenheter, är iPhone eller iPad, som möjliggör Hitta My iPhone, en av de första uppgifterna du bör göra. Det hjälper inte bara dig att hitta enheten om du förlorar den, men det kan hjälpa till att skydda dina personuppgifter och återställa enheten. Vi tittade tidigare på att hitta Find My iPhone med version 5 i IOS, men användarupplevelsen har ändrats lite. Så, låt oss kolla in hur du aktiverar Sök min iPhone med hjälp av iOS 9.

Använd Hitta min iPhone med hjälp av iOS 9

  • Kontrollera först att du har några mobila data på telefonen eftersom du behöver det för att verifiera att det fungerar.
  • Jag rekommenderar också att du har ett iCloud-konto i förväg, även om du kan göra det från din Apple-enhet när du installerar Hitta min iPhone.

På din iPhone startar du Inställningar och skriver sedan Sök efter min iPhone .

Ange dina iCloud-uppgifter för att verifiera ditt konto.

Du kommer att bli uppmanad att slå ihop din iCloud-data, du behöver inte göra det nu, så för nu väljer jag inte blanda inte.

Framgång. Sök Min iPhone är påslagen och aktiv.

Hur man hanterar och använder Hitta min iPhone

Om du vill göra ändringar eller inaktivera Sök min iPhone, starta Inställningar, knacka på iCloud, svep ner och tryck sedan på Sök min iPhone.

Du kan också aktivera Skicka senast plats. Det här alternativet kommer att låta dig känna till enhetens plats när batteriladdningen är låg. Jag rekommenderar att om du går ut och förlorar din telefon och behöver hitta den senare.

När du vill hitta din enhet, gå till iCloud-webbplatsen, logga in och klicka sedan på Sök iPhone . Logga sedan in med ditt användarnamn och lösenord för ditt Apple-konto.

En karta kommer att genereras som visar enhetens plats, batteriladdning kvar på enheten, tillsammans med några praktiska verktyg som du kan använda för att antingen Spela ett ljud som hjälper dig att hitta din iPhone ¸ Lås enheten eller Radera den.

Om du klickar på Spela upp ett ljud utlöses ett larm och väcker enheten. Med hjälp av det här alternativet kan du hända att du förlorar din iPhone någonstans i ditt hus eller på kontoret.

Jag rekommenderar att du inte panik om du hamnar i en situation där du förlorade din iPhone. Även om du enkelt kan återställa enheten om du har iCloud-inställning längs appar och foton, kan du försöka spela upp ett ljud först. Vem vet, det kan bara vara under din kudde.

Gick du ut på natten och kom inte tillbaka med din iPhone? Då låses enheten eller raderas det är två alternativ att överväga. Om du vill lära dig mer om att anpassa din iPhone, kolla in vår artikel om hur du installerar en ny iPhone.