Så här aktiverar du flera Google-konton Logga in i samma webbläsarfönster

Google vet att många av sina användare har flera konton på sin tjänst. På grund av detta har de införlivat en ny inställning som tillåter att du loggar in på alla dina konton samtidigt. Trots att de fortfarande arbetar ut några käften, är det ganska mycket alla där (99%) och det är säkert en MYCKET groovy-funktion.

Tidigare i veckan tog vi en titt på en groovy Firefox-förlängning som heter Multifox som gjorde det möjligt för dig att logga in på vilken webbplats som helst med så många olika användarkonton som du vill. Medan det fungerar för Gmail, finns det en annan metod som inte involverar några tillägg alls! Allt du behöver göra är att ändra en inställning i ditt Google-konto.

Innan vi börjar, måste jag varna dig om att detta betraktas som en " avancerad " inställning, och det har fortfarande några knep och buggar som behöver utarbetas. Med andra ord, fortsätt på egen risk.

Så här aktiverar du flera inloggningar för Google-konto

Steg 1 - Logga in på din primära Google-kontohantering

Besök https://www.google.com/accounts/b/0/ManageAccount och logga in på det konto du använder mest. Återigen är det väldigt viktigt att du loggar in på ditt primära föredragna Google-konto eftersom det här blir standardkontot när du aktiverar den nya funktionen.

Steg 2 - Redigera inställningen för flera inloggningar

Från din Google-kontosida Klicka på länken Redigera bredvid Flera inloggning. Det kommer att ligga under rutan Personliga inställningar.

Steg 3 - Läs varningsetiketterna "biverkningar" och aktivera

Kom ihåg de kinks och buggar jag talade om i början av den här guiden? Här är de. Läs noggrant. Google gör ett bra jobb här och meddelar dig i förväg att flera inloggningsfunktioner kanske inte är för alla.

Klicka på och kontrollera sedan alla rutor i det gula området. Därefter Klicka på Spara för att slutföra.


Steg 4 - Logga in på ett annat konto

Det kan vara lite knepigt att räkna ut hur man loggar in på ett annat konto, men kom ihåg att endast fem av Googles produkter stöder flera inloggningar.

Besök en av dina följande Google-tjänster:

  • Kalender
  • Koda
  • Gmail
  • Läsare
  • webbplatser

På en av dessa sidor kommer du att se en blå nedåtpil visas bredvid din email adress högst upp i fönstret. Klicka på den blå nedåtpilen och välj Signera in i ett annat konto.

Steg 5 - Växla mellan konton

När du har loggat in mer än ett konto kan du växla mellan dem med samma blå nedåtpil som vi klickade i steg 4. Observera att ditt standardkonto är den första där du ställer in funktionen.


Nu kan du snabbt byta mellan dina Google-konton. Personligen föredrar jag att använda Multifox, men om du är på Chrome eller IE gör det här ett bra alternativ.