Så här ansluter du din Google Kalender till Amazon Echo

Amazons Echo smart högtalare med den digitala assistenten som heter Alexa kan göra mycket, och det fortsätter att få nya funktioner. En funktion som nyligen lagts till är möjligheten att integrera din Google Kalender med den. Här är en titt på hur du ställer upp det och vad du kan göra med det.

Anslut Google Kalender med Amazon Echo

Börja med att öppna Echo-appen på din telefon, surfplatta eller Echo-webbgränssnittet. Gå till Inställningar> Kalendertjänster och välj Länk Google Kalender-konto .

Logga sedan in med ditt Google-kontouppgifter och följ anvisningarna på skärmen så att Echo kan komma åt din kalender.

När allt är inställt kan du använda röstkommandon som följande för att sammanfatta ditt schema.

  • Alexa, när är min nästa händelse?
  • Alexa, vad finns i min kalender?
  • Alexa, vad är klockan i morgon klockan 21?
  • Alexa, vad är det i min kalender lördag?

Det är värt att notera att detta kommer att fungera med Google Kalendrar som du äger, men det fungerar inte med kalendrar som delas med dig. Vid tidpunkten för detta skrivande kan du inte ha Alexa skapa händelser i din kalender, vilket definitivt skulle vara till hjälp.

Om du ändå använder Google Kalender för att hantera ditt schema, under arbetsdagen, när du lägger till en händelse i din kalender, kommer Alexa att veta och kan läsa av en sammanfattning av kommande händelser när du kommer hem.

Det är inte den mest polerade funktionen än, men det är en början. Och med tiden bör det förbättra och fungera med fler tjänster än bara Google.

Förra veckan meddelade Amazon att det ger 100 miljoner dollar i finansiering för utveckling av tredje part med dess gratis SDK för utvecklare.

Echoet var tidigare endast tillgängligt för tidiga adoptrar via inbjudan med ett specialpris för premiärmedlemmar. Och precis förra veckan gjorde Amazon Echo tillgängligt för alla i USA för 179, 99 dollar och det börjar leverera den 14 juli.