Så här checkar du ut gratis ljudböcker och e-böcker från ditt lokala bibliotek

Jag körde förbi mitt lokala bibliotek och jag såg ett tecken ut för att plugga en händelse där du kunde "Lär dig att kolla böcker på din eReader!" Min nyfikenhet var piqued, men att vara inbyggd valde jag att inte delta i den verkliga händelse. Men jag undersökte det vidare online. Uppriktigt sagt blev mitt sinne blåst. "Hur checkar du ut en digital bok? Hur skulle de se till att du returnerade det? Hur får de den på din enhet? "Jag hade många frågor. Och efter att ha kollat ​​lite på mitt biblioteks hemsida har alla svarat.

Det långa och korta är att du kan kolla in e-böcker och ljudböcker från ditt bibliotek och spela eller läsa dem på din iPhone, Android, Windows Phone 7, BlackBerry, Mac eller PC under en viss tid. Anslut bara ditt bibliotekskortnummer och bam . Mitt bibliotek drivs av OverDrive, som på något sätt håller reda på alla e-böcker som har blivit " checkade ut " och tillåter bara så många kortinnehavare att få ut det på en gång ( precis som en riktig bok ). Men de tillåter dig att bränna dina checkade ljudböcker på en CD eller överföra dem till din telefon eller iPod när du har kontrollerat dem. Faktum är att de även har ett inbyggt WMA till AAC-omvandlare för iPhones / iPods. Så, hur håller de dig från att bara bränna eller synkronisera dina utcheckade e-böcker och sedan njuta av dem på din fritid när som helst du vill? Jag vet inte. Men överlag är möjligheten att kolla böcker och ljudböcker gratis från biblioteket super snyggt och jag är färdig att ställa frågor.

Låt mig visa dig hur det fungerar.

Steg 1

Ta reda på om ett av dina bibliotek stöder OverDrive. Du kan söka efter OverDrive-bibliotek på search.overdrive.com genom att stansa i postnumret.

Om du har tur har ditt offentliga bibliotek ÖverDrive. Om inte, prova din högskola, gymnasiet eller företagsbiblioteket. Mitt bibliotekskort ger mig tillgång till alla bibliotek i mitt län, inklusive Carnegie Library of Pittsburgh, vilket är ganska groovy. Om ingen av dina bibliotek är högen till OverDrive ( eller motsvarande ), så gå ner till cirkulationsdisken och bugg din lokala bibliotekarie om det.

Steg 2

Hämta OverDrive Media Console. Du kan hämta skrivbordsversionen på OverDrive.com eller den mobila versionen på Android Market, BlackBerry App World, Apple App Store eller Windows Marketplace.

Jag har provat iPhone-versionen samt skrivbordsversionen. Båda är ganska smarta. Med mobilversionen kan du hämta e-böcker och ljudböcker direkt till din enhet. Med den stationära versionen zapar du dem först till din dator och överför dem sedan till din enhet. I det senare fallet verkar det som om ljudet är DRM-fritt. Jag uppdaterar dig på 21 dagar ...

Klicka här för en fullständig lista över kompatibla enheter. Du kan vara glad att se Sony eReader, Barnes och Noble Nook och Aluratek LIBRE Air eBook-läsaren på listan. Ledsen Kindle fans, du har ingen lycka till.

Steg 3

Om du använder den mobila enheten måste du godkänna din enhet med ditt Adobe-ID. Om du inte har en, få en.

Tips: Om du någonsin har laddat ner en Adobe-produkt har du förmodligen redan en. Prova ditt mail som användarnamn först.

Steg 4

Bläddra efter e-böcker och ljudböcker. För att hitta dem på din mobilenhet, lägg bara till ditt bibliotek som en källa.

Alternativt kan du gå till ditt biblioteks hemsida och leta efter en länk till deras digitala material. Detta kommer självklart att variera beroende på ditt biblioteks webbdesign och navigering. Leta efter en sektion som heter "nedladdningar" eller "digitalt bibliotek" eller "eCollection".

Steg 5

Kolla in böcker genom att lägga till dem i din digitala kundvagn .

Om boken redan är utcheckad kan du begära att du håller fast när du kommer tillbaka. Lämna bara din e-postadress och de kommer tillbaka till dig.

Om du bläddrar i samlingen från din mobilenhet kommer boken automatiskt att sändas till din läsare när du checkar ut. Du kan bli uppmanad att ange ditt bibliotekskortnummer. Du kan läsa den från OverDrives inbyggda eBook Reader, vilket kan jämföras med iBooks och Kindle-appen.

Så här ser samlingen på din dator:

Obs! E-böckerna kommer inte att synkroniseras över dina enheter som med iTunes. Snarare visas media som du laddar ner till din enhet på din enhet och media du hämtar direkt till skrivbordet kommer att finnas i ditt OverDrive Media Console-program i Windows / Mac.

Steg 6

Om du vill överföra en ljudbok kopplar du bara enheten, väljer en ljudbok och klickar på Överför .

OverDrive Media Console kommer att gå igenom processen för att konvertera ljudboken och synkronisera den till din enhet. Observera att de flesta ljudböcker har vissa begränsningar, till exempel kan du bara synkronisera det tre gånger per utcheckning.

Boken ska dyka upp i ditt vanliga mediebibliotek. Du behöver inte starta OverDrive-appen för att komma åt den. Om du har problem med att hitta den på din iPhone, tryck på Mer och välj Audobooks .

Steg 7

För att returnera en bok, radera den antingen från din ÖverDrive Media Console-samling eller låt den gå ut.

När du checkar ut det kan du vanligtvis ange om du vill ha det i 3 dagar, 7 dagar, 14 dagar eller 21 dagar. Så, om du vet att du kommer att springa genom boken på en helg, var vänlig mot andra och ta det bara en vecka. Kom ihåg att andra kan vänta på boken medan du har checkat ut det. Men oavsett vad du väljer, det finns inga sena avgifter!

Slutsats

Den här artikeln var mestadels bara en illustration av hur lätt det är att få gratis ljudböcker och e-böcker från ditt bibliotek. Med tanke på kostnaden för ljudböcker och Kindle-böcker när du köper dem, kan det här vara en stor moneysaver ( ett hörbart medlemskap ger dig tillbaka minst $ 14, 95 i månaden ). Det finns andra eBook-system där ute än OverDrive, som Follett eBooks, Adobe EPUB och EBSCOhost. Fråga ditt bibliotek hur du kan kolla digitala media på din smartphone eller eReader. Och njut av denna förmån medan det varar - offentliga bibliotek är en döende ras, och med det nuvarande finanspolitiska klimatet verkar sakerna vara ännu grimmer. Stöd ditt lokala bibliotek och alla gratis

tjänster, program och resurser som de tillhandahåller din gemenskap!