Så här ändrar du din vanliga Firefox RSS Viewer till Google Reader

Många använder den inbyggda Firefox RSS-läsaren. Den vackra sak om en tredjepartsläsare som Google Reader är dock att alla dina data sparas i "molnet" istället för bara din hemdator. Denna säkra lagring är en bra sak i händelse av maskinvarufel på din dator eller om du vill komma åt dina RSS-matningsdata hemifrån.

I tidigare versioner av Mozilla Firefox, för att ändra din standard RSS-läsare tog mycket arbete. Nytt i version 5.0 är det dock en enkel uppgift att justera Firefox Reader för att dra från Google Reader eftersom inställningarna kan ändras direkt från menyn GUI!

Så här byter du din standard RSS-läsare i Mozilla Firefox

1. Från Firefox, klicka på Verktyg och välj sedan Alternativ

Nu när du försöker öppna ett flöde med Firefox, kommer det automatiskt att omdirigera flödet till Google Feed Reader. Från Google Feed Reader är du bara ett klick bort från bokmärkning och dela dina favoritfeeds, samt att lägga till personliga kommentarer till varje flöde. Bäst av allt är alla dina foderdata, prenumerationer och kommentarer säkert borta i Google Cloud om din dator någonsin skulle uppleva en hårddiskkrasch.