Google Search har inbyggd Scientific Calculator

Tidigare kunde Google helt enkelt utföra olika matematiska operationer när den skrivs i sökrutan. Skillnaden är att du nu får ett fullt blåsat vetenskapligt kalkylatorns gränssnitt.

Jag är inte en för komplicerade beräkningar, jag är först att erkänna att jag aldrig var väldigt bra i matematik, men eftersom jag har Google öppet mestadels är det bra att ha ett räknemaskinverktyg i det. Att inte öppna Windows-kalkylatorn varje gång jag behöver en är effektivare.

Och det är en ganska komplicerad vetenskaplig kalkylator också. Det kan göra trigonometriska funktioner som sinus och cosinus och mycket mer.

Att använda det kunde inte vara enklare. öppna bara Googles huvudsökningssida och skriv en matematisk operation - som 2 x 3 eller annan matematikekvation. Googles vetenskapliga kalkylator dyker upp under sökrutan och du kan använda den med musen. Det är irriterande att du inte kan använda num-dynan på tangentbordet, men det är ett litet pris att betala med tanke på hur många andra operationer den kan förforma.

Det kommer också upp när du skriver ordet räknare i samma sökruta.

En annan groovy funktion är att du kan diktera matematiska operationer för Google att lösa. Klicka bara på mikrofonen och säg vad du vill ha. Kalkylatorn kommer dyka upp med resultatet.

Eftersom vi pratar Google kan du använda (eller undvika att använda) ditt fullständiga namn på YouTube.