Till sist! Tag vänner i inlägg och kommentarer från Facebook iOS App

IOS Facebook-appen för iPad, iPhone och iPod Touch rullades ut med en ny uppdatering på torsdagen. Bland dessa ändringar är en funktion som låter dig "märka dina vänner i alla inlägg, kommentarer eller foton." Möjligheten att märka vänner i typiska "statusuppdaterings" -inlägg har länge varit möjligt på skrivbordsversionen av Facebook. Men det har varit påfallande frånvarande från mobilgränssnittet. Medan Facebook iPhone app skulle låta dig lägga till personer du var fysiskt med, stödde den inte Twitter-stilen @ omnämnande. Med uppdateringen den 15 november kan du. Läs vidare för att lära dig hur du märker personer i inlägg från Facebook iPhone app.

Först av, uppdatera din Facebook iOS-app om du inte har gjort det under de senaste dagarna.

Efter installationen av Facebook iOS app uppdatering, kommer inte mycket att se annorlunda ut. Men när du börjar skriva en Facebook-väns namn till ett inlägg, kommer en lista med taggbara vänner att dyka upp.

Tryck på namnet för att lägga till dem i ditt inlägg. När du skickar statusuppdateringen kommer namnet att vara en länk till den personens Facebook-profil.

Verkar ganska grundläggande, men varför heckde Facebook vänta så länge innan du rullade ut det till mobilappen?

En annan funktion som kan roa dig: nya smileys, emoji och hjärtan i meddelanden. Dessa är bara tillgängliga i meddelanden till dina Facebook-vänner (inte tidslinjeposter eller kommentarer).

För att komma åt dem, tryck på + -knappen till vänster om ditt textinmatningsfält.

Dra åt vänster och höger för att se fler sidor av uttryckssymboler. Tyvärr har de ännu inte lagt till missnöje ಠ_ಠ.