Ditch din bärbara DVD-enhet och byt ut den med en hårddisk

Letar du efter ett groovigt sätt att lägga till en andra intern lagringsdisk till din bärbara dator? Om det har en DVD-enhet som du kan gå utan är lösningen lätt. Den periferi som behövs kallas en "HDD caddy", och de körs för $ 7 till $ 10 på Amazon.

För några veckor sedan uppgraderade jag min bärbara hårddisk till en Solid State Drive (SSD). Prestationsförbättringarna har varit fantastiska, minst sagt. Men jag var kvar med en helt bra HDD som bara satt i min skrivbordslådan som skulle slösa bort. Då insåg jag att jag aldrig använder min bärbara DVD-enhet. Visst kan allt detta överskridande utrymme som slösas bort av den vilande DVD-enheten användas.

Vad du behöver:

  • En lutad skruvmejsel
  • En HDD optisk adapteradapter caddy
  • En extra hårddisk

Det första du behöver göra är att sätta hårddisken i caddyen. Detta är enkelt nog och innebär bara att justera monteringsskruvarna.

Nu på den bärbara datorn. Innan du arbetar på någon av bärarens interna komponenter, se till att den är urkopplad från strömförsörjningen, och det är en bra idé att koppla ur batteriet också.

De flesta bärbara modeller har en eller två skruvar som är tillgängliga från utsidan av väskan. På denna speciella modell märks de av tre små prickar.

När dessa skruvar har tagits bort ska hela DVD-enheten bara glida ut när den dras. Det borde inte vara svårt, om du stöter på motstånd som drar ut enheten är det troligt att det finns en annan skruv som håller in enheten.

Vid skivans kant ska det vara en avtagbar ram som passar till bärbara väska. I en typisk design har den en liten krok på vardera änden av panelen som gör att den bildar lossning.

När du har tagit bort fästet kan du ta bort det.

Beroende på utformningen av den bärbara datorns fodral kan det finnas en extra monteringsbygel som är ansluten till den optiska enheten. När det gäller modellen som jag arbetade på var det svårt att märka, men det fanns ett sådant berg på undersidan.

Nu är allt som är kvar att göra, fäst monteringsfästet och ytterpanelen på hårddiskens caddy. Sätt sedan in caddy i den plats där DVD-enheten var. Sätt tillbaka skruvarna som håller enheten i, och det är klart.

Hårddisken kommer att göras säkert i den bärbara datorn och förhoppningsvis arbetar. Var noga med att varna dina vänner innan de försöker titta på en DVD!

Jag kan inte berätta för dig senast att jag tittade på en DVD på min bärbara dator eller till och med installerat programvara från en skiva. Om DVD-enheten på din dator bara slösar ut utrymme, är det här ett bra sätt att få mer lagringsutrymme, och gör det så användbart igen.