Köp en billig scanner för att spara stora pengar på mekaniska avgifter

Även om du spenderar mycket pengar på en bil, kommer det så småningom att bryta ner sig. Och om du inte spenderar mycket, då är det nästan säkert att få problem. I båda fallen kommer de flesta mekaniker där ute att ladda minst $ 50 för att bara titta på det, och det innebär oftast bara att de pluggar in en skanner och sedan hänvisar till koden. Det finns några butiker där ute som kan erbjuda att diagnostisera problemet gratis i hopp om att få ditt företag för det dyrare arbetet med att fixa det. Problemet med det sistnämnda är att det handlar både om att lita på butiken att inte vilseleda dig om vad som är fel och förlita sig på den oroliga bilen för att köra till mekanikern med kontrollampan tänds.

Vad händer om jag sa till dig att det var ett billigt litet verktyg som gör att du kan utföra köttet i diagnostiken för din bekvämlighet, det hakar upp till bilens inbyggda dator och det passar i din handskfack; skulle det vara något du är intresserad av? Ange i OBD-läsaren. Den speciella som jag testade ut är MaxiScan MS300 som körde för endast $ 15 på Amazon och är den högst rankade produkten av sitt slag.

Tänk på att detta inte är den enda lösningen för bilproblem, men varje gång kontrollampan lyser (CEL), kan en OBD-läsare berätta varför. Den billiga som jag testade ut ger dig bara motsvarande CEL-kod som du måste referera dig själv, men det är lika enkelt som att skriva det till Google. Några av de dyrare skannrarna erbjuder detaljerade beskrivningar av koden, förutsatt att din biltillverkning och modell finns inom sin informationsdatabas.

Observera att OBD-1 är för fordon före 1995 och OBD-2 är för fordon 1996 och senare.

Hur man använder det

Varje OBD-läsare fungerar i allmänhet lika, men det kan finnas några extrafunktioner beroende på vilken modell du köper. På den enkla som jag köpte den bara pluggar in och ger dig sedan möjlighet att läsa och skanna koderna, eller radera koderna helt för att tvinga av CEL.

I nästan alla fordon finns en OBD-port placerad under ratten eller i närheten av förarsätet. Om du någonsin haft utsläppstest gjort är det ofta samma hamn som statskontrollen pluggar in i din bil.

För att använda den, koppla bara in OBD-läsaren till porten på bilen och den ska automatiskt ta emot ström och signal via porten. Skanna sedan efter koderna och skriv ner dem. Ta koderna till Google, gör en snabbsökning för dem, och sedan får du en bra uppfattning om varför kontrollampan ljus kom på vad hur man fixar det.

Till exempel, i min bil hade jag motorljuset pågå så jag plugga in den lilla OBD-läsaren. Det tog upp kod P0130, så jag slog den till Google som tog mig till ett forum som pratar om den koden i bilen. Det visar sig att en syrgasgivare inte hämtade uppläsningar och det behövde bara rengöras eller bytas ut. Jag försökte städa den först och problemet gick bort. Vad kostade det mig? Ca $ 15 för läsaren och 15 minuter av min tid. Det är säkert mycket mindre än en mekaniker skulle ha laddat!