Apple vill iPhone5.com nu!

Detta måste vara en av de roligaste delarna av dagen. Tro det eller inte, ingen på Apple hade tänkt på att köpa iphone5.com, och nu vill företaget få domänen från sin ägare.

Fotokredit: Steve Krause

Apple har lämnat ett klagomål till Världsorganisationen för immateriell äganderätt (WIPO) för att få domänen, eftersom den äger rätten till namnet "iPhone 5". WIPO kan göra det, men det som återstår att se är om det kommer att finnas en anledning att göra det.

Enligt sin whois-registrering är domänen registrerad privat, via Fabulous.com (en australisk registrator) sedan 14 februari 2008 och har betalat domänen fram till 2021. Det var efter släppningen av den första iPhone (som var i juni 2007 ), men före iPhone 3G (juli 2008). Nu när personen har hållit domänen så länge tror jag inte personligen det här är ett fall av Cyber-Squating. Jag tänker på att personen inte hade någon aning om då att Apple kanske skulle ge honom en lönedag i framtiden när de kom fram till 5: e av deras iPhone-mobil.

Oavsett hur denna historia slutar kan detta vara en ledtråd på att nästa iPhone faktiskt kommer att kallas iPhone5, även om den tredje iPaden helt enkelt kallades "den nya iPad", vilket innebär en förändring av företagets produktnamn mönster.

Apple är inte främmande för denna typ av tvist - Apple hade tidigare bett WIPO att ge det ett stort antal iPhone 4S-relaterade domäner, varav den viktigaste var iPhone4S.com (som nu omdirigeras till smarttelefonens sida på apple.com) . Och gissa vad? Önskan beviljades.

Det är dåliga nyheter för ägaren av iPhone5.com. Jag tycker personligen att Apple bara ska öppna checkbooken och skjuta killen en miljon och bli klar med den!