Apple tillkännager den nya iPad med HD Display och 4G LTE

Apple har meddelat den nya iPad 3 och antagandena hade rätt - en av sina mest imponerande funktioner är dess skärm, som har en större än Full HD-upplösning - 2.048 x 1.536 pixlar med över 3, 1 miljoner pixlar. Det här är den bästa skärmen som är släppt ännu på mobil- eller surfplattform och enligt Apple har många applikationer redan optimerats för den nya skärmen (och mer självklart).

Här är några av de andra väsentliga funktionerna i den nya Apple-tabletten.

  • IPad 3 körs på ett A5X-chip, med quad-core-grafik, vilket ger en mycket bättre spelupplevelse.
  • 5 megapixel iSight-kamera med optiken på iPhone 4S. Och vad som är ännu trevligare är att det kan fånga 1080p video.
  • Röstdiktation, vilket betyder att det kommer att översätta vad du säger det till text. Och nej, det här är inte en uppgraderingsversion av Siri.
  • På samma sätt som vår skrivning förra veckan innehåller den nya tabellen 4G LTE-stöd, vilket möjliggör mycket snabba datahastigheter. Det har också en hotspot-funktion för dem som vill tända ett helt rum med 4G WIFI.
  • Utökat batterilivslängd - Användarna får en full 10 timmar w / 4G. Inte dåligt!

Tillgängligheten för den nya iPad är den 16 mars och priserna börjar. Priserna börjar vid $ 499 och de nordamerikanska partner som nämns är AT & T, Verizon, Bell, Rogers och Telus.

De nya enheterna kan beställas idag men du kommer noga att vilja ge det några timmar. Jag försökte bara träffa Pre-order-webbplatsen och det ser ut som om de är lite upptagna över hos Apple just nu. Inte förvånande antar jag, men du skulle tro att de skulle ha varit lite mer förberedda ...

Det ser ut att Apple behöver köpa några nya webbservrar. Jag undrar om du kan köra dem på den nya iPad?