Amazon lanserar Android App Store

Amazon har tillkännaget sin egen Android App Store, som heter Amazon Marketplace. Bortsett från det pompösa namnet kan det här förändras en hel del saker för Android Apps-utvecklare, eftersom de kan göra några seriösa pengar med Amazons marknadsföringsförmåga.

Varför säger jag detta? Tja, först och främst, för att Apple-apps kommer att godkännas av Amazon innan de går in på affären ( utvecklare är redan inbjudna att skicka in apper för granskning ) och hjälper kunderna att se till att de betalar för en kvalitetsapp. Och för en som inte innehåller skadlig kod ( detta börjar bli ett problem, med Android blir alltmer populär ).

Utvecklare kommer också att betala för att använda tjänsten ( och för att få hjälp av Amazons bevisade marknadsföringskunskap ). Priset är $ 99 per år, men utvecklare som väljer att komma in på Amazon-butiksvagnen kan nu hoppa över det för det första året. Amazon tar 30% av försäljningen, precis som Apple gör på App Store. Tänk på det!

Amazons marknadsföringskunskap är förmodligen en anledning till att bra apps inte går obemärkt, och det faktum att du bara behöver ett Amazon-konto för att köpa dem, kommer att göra det enklare för kunderna.

Det var bara en fråga om tid för att Google skulle få lite konkurrens, men jag är säker på att de inte kommer att vara så olyckliga över det. Ett stort namn som Amazon översätter till popularitet för operativsystemet, eller hur?